صفحه اصلی
بررسی عملکرد دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی دانشگاه شهیدبهشتی
  • 24705 بازدید

 

چهارشنبه‌های ترویج عملکرد بررسی شد؛

عملکرد دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی دانشگاه شهیدبهشتی

 

​​​​​​​

رئیس دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی دانشگاه شهیدبهشتی در یکی از سری برنامه‌های «چهارشنبه‌های ترویج عملکرد» گزارشی از اقداماتصورت گرفته در این دانشکده در سال ۱۴۰۰ و برنامه‌های سال ۱۴۰۱  ارائه داد.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر منصور میراحمدی، رئیس دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی در معرفی این دانشکده گفت: دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی دانشگاه شهیدبهشتی هم‌زمان با تأسیس دانشگاه به نام «دانشکده بانکداری و علوم مالی و اقتصادی» در سال ۱۳۳۹ راه‌اندازی شد و پس از تاسیس رشته علوم سیاسی در سال 1345، به نام «دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی» در سال 1346 نامیده شد و در نهایت در سال 1396 به «دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی» تغییر نام یافت. هم‌اکنون در این دانشکده دو گروه اقتصاد و علوم‌سیاسی در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا دانشجو می‌پذیرند. این دانشکده دارای ۳۲ نفر عضو هیأت علمی است و در حال حاضر قریب به هزار دانشجو در آن مشغول به تحصیل هستند.

وی افزود: با توجه به همه‌گیری کرونا و مجازی شدن آموزش دانشگاه در دو سال گذشته، دغدغه‌ی ما این بود که کیفیت آموزش را حفظ نمائیم. به این منظور تلاش کردیم نظارت دقیقی بر برگزاری کلاس‌ها داشته باشیم که خوشبختانه این اتفاق افتاد و همه کلاس‌ها به صورت غیرحضوری و منظم و با نظارت مستمر اط زریق پشتیبانی کارکنان دانشکده برگزار شد.

دکتر میراحمدی خاطرنشان کرد: سال گذشته یک کمیته بهبود عملکرد زیر نظر مدیریت نظارت و ارزیابی دانشگاه فعالیت خود را آغاز کرد؛ بر اساس ارزیابی کیفی و آسیب‌شناسی که بر روی کلاس‌ها انجام دادیم مشخص شد یکی از مشکلاتی که از لحاظ آموزشی در دانشکده وجود دارد، طولانی شدن فرایند فارغ‌التحصیلی است.

وی با برشمردن راهکارهای پیشی بینی شده برای رفع چالش‌های آموزشی دانشکده افزود: برای حل مشکل طولانی شدن فرایند فارغ‌التحصیلی، مصوبات لازم را در شورای آموزشی دانشکده به تصویب رساندیم و به طور مشخص مصوب شد استاد راهنمای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری بسیار زودتر مشخص شود. در حال حاضر در دانشکده‌ ما استاد راهنمای دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد در ترم اول و در مقطع دکتری در ترم سوم یعنی قبل از امتحان جامع مشخص می‌شود که امیدواریم تأثیر خود را در کاهش زمان فارغ التحصیلی دانشجویان بگذارد.

وی اظهار داشت: یکی دیگر از اقدامات در حوزه‌ی آموزشی، تلاش‌هایی است که در خصوص جذب دانشجویان خارجی صورت گرفته که ماحصل آن جذب چهار دانشجوی خارجی در مقطع دکتری اقتصاد و علوم سیاسی و ۹ دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد است که این دانشجویان عمدتاً از کشورهای همسایه مانند عراق، یمن و سوریه و همسایگان شرقی ایران هستند.

وی در توضیح اقدامات دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی در راستای آموزش مهارت‌های تخصصی به دانشجویان گفت: از آنجا که احساس کردیم دانشجویان در کنار فراگیری دروس تخصصی نیاز به مهارت‌های دیگری دارند، در سال گذشته برای تأسیس حدود ۸ کارگاه برنامه‌ریزی کردیم که از این تعداد چهار کارگاه در مرکز مطالعات اقتصاد و سیاسی دانشکده اجرایی شده است. زمان‌بندی کارگاه‌های جدید با آغاز سال تحصیلی و از مهرماه اعلام خواهد شد و دانشجویان می‌توانند به صورت حضوری در آن‌ها شرکت کنند.

 

ایجاد مرکز مطالعات اقتصادی و سیاسی

دکتر منصور میراحمدی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: مهم‌ترین اقدام در حوزه پژوهش در سال ۱۴۰۰، اجرای مصوبه‌ هیأت امنای دانشگاه در خصوص تجمیع مرکز تحقیقات اقتصاد اسلامی و پژوهشکده‌ مطالعات منطقه‌ای و تبدیل آن‌ها به مرکز مطالعات اقتصادی و سیاسی بود.

وی خاطرنشان کرد: مرکز مطالعات اقتصادی و سیاسی کار خود را در دو گروه مطالعاتی اقتصادی و سیاسی آغاز کرده و هدف این است که این مرکز بتواند از ظرفیت اعضاء هیأت علمی در جهت ایجاد ارتباط با نهادها و سازمان‌های خارج از دانشگاه استفاده کند.

رئیس دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی افزود: خوشبختانه این مرکز سال گذشته در برخی از همایش‌هایی که خارج از دانشگاه برگزار می‌شد به عنوان همکار معرفی و برگزاری تعداد قابل توجهی از نشست‌های تخصصی در دو حوزه‌ی اقتصاد و سیاسی به آن واگذار شد که بیشتر این نشست‌ها جنبه کاربردی داشتند و به مسائل روز جامعه توجه می‌کردند.

 

اجـرای ۴ پـروژه بـرون سازمانــی

وی در ادامه توضیح اقدامات برون سازمانی این دانشکده گفت: براساس بررسی‌هایی که انجام شد، یکی دیگر از آسیب‌های موجود دانشکده در حوزه طرح‌های برون سازمانی بود که در سال گذشته اقدامات خوبی در این زمینه انجام و منجر به ۴ پروژه‌ برون سازمانی شد. یکی از این پروژه‌ها برپایی دبیرخانه علمی یک همایش طی قراردادی با اعضاء هیأت علمی دانشکده در تیرماه سال جاری بود.

وی تصریح کرد: از دیگر اقدامات جدید، ارسال طرحی به شورای انتشارات دانشگاه مبنی بر چاپ کتاب‌های درسی به صورت مشترک بین انتشارات دانشگاه و بخش خصوصی بود که اولین دستاورد آن چاپ یک کتاب درسی در سال گذشته بود و چاپ کتاب‌های دیگری هم در دست اقدام است.

دکتر میراحمدی خاطرنشان ساخت: در زمینه‌ سایر اقدامات پژوهشی می‌توان به ایجاد کرسی‌های تخصصی اشاره کرد. برای اولین بار با حکم رئیس محترم دانشگاه کمیته تخصصی کرسی‌های نظریه‌پردازی و نوآوری و نقد تأسیس و سال گذشته دو مورد کرسی ترویجی که جایی برای ارائه اید‌ه‌‌ها‌ی پژوهشی اعضاء هیأت علمی است اجرا شد که ادامه پیدا خواهد کرد.

وی یادآور شد: البته بر اساس آئین‌نامه‌ها، این فعالیت مخصوص اعضاء هیأت علمی است و دانشجویان علاوه بر بهره‌گیری از این کرسی‌ها تنها می‌توانند در اجرای آن مشارکت و همکاری کنند.

 

ارتقاء نشریات علمـی و اجـرای پـروژه‌های بین‌المللـی

دکتر منصور میراحمدی در ادامه از ارتقاء نشریات علمی دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی خبر داد و گفت: از سال‌های گذشته سه نشریه در دانشکده فعال است که یکی از آن‌ها به زبان انگلیسی و میان رشته‌ای و دو نشریه دیگر مختص هر دو رشته دانشکده و به زبان فارسی است. سال گذشته این نشریات موفق شدند در وزارت علوم از رتبه‌ ب را کسب نمایند و تلاش برای ارتقاء آن‌ها به رتبه‌ی الف ادامه دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: سال ۱۴۰۰ در حوزه‌ی ارتباطات و تعاملات بین‌المللی اقدامات خوبی انجام شد که مهم‌ترین دستاورد آن اجرای یک پروژه‌ی مشترک بین دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی و دانشگاه شین هوای کشور چین بود که منجر به تدوین یک کتاب مشترک بین اعضاء هیات علمی دانشکده ما و آن دانشگاه با تمرکز بر ارتباط ایران و چین به لحاظ اقتصادی و سیاسی شد.

وی افزود: علاوه بر این در راستای تعاملات بین‌المللی از کارشناسان و سفرای برخی از کشورهای خارجی در ایران از جمله سفارت ژاپن، چین، کره‌ی جنوبی و تعدادی از کشورهای دیگر دعوت به عمل آمد. این کار به طور مرتب در حال تکرار است و بحث و گفتگوی علمی بین مقامات این سفارتخانه‌ها و اعضاء هیات علمی دانشکده در جریان است که هم به شناخت دقیق‌تر مناسبات بین‌المللی به اعضاء هیات علمی کمک می‌کند و هم منجر به مشاوره‌هایی می‌شود که می‌تواند باعث ارتقاء روابط ایران با این کشورها شود.

 

راه‌اندازی مرکـز نوآوری دانشکـده اقتصاد و علوم سیاسی

دکتر میراحمدی در ادامه از راه‌اندازی مرکز نوآوری دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی خبر داد و گفت: این مرکز اسفند 1399 تأسیس شد ولی فعالیت آن عملاً در سال ۱۴۰۰ شکل گرفت.

وی افزود: تاکنون در مرکز نوآوری ۹ تیم کاری فعال‌اند که دانشجویانی از هر سه مقطع در بین آن‌ها حضور دارند و با همکاری برخی از مؤسسات و نهادهای خارج از دانشگاه در حال پیگیری ایده‌های خود برای تبدیل به ایده‌های تجاری هستند.

وی اظهار داشت: در این مرکز زیر نظر پارک علم و فناوری قرارداد ۶ ماهه‌ای بسته شده و دفتری برای کار در اختیار متقاضیان گذاشته می‌شود. ما با معرفی کردن اساتید و برخی از نهادها و مؤسسات بیرونی به دانشجویان کمک‌‌های مشاوره‌ای ارائه می‌کنیم. بعد از این مدت هم با تشخیص دانشکده و با همکاری پارک این قرارداد می‌تواند ۶ ماه دیگر تمدید شود تا این افراد ایده‌ی خود را تجاری کنند.

وی تأکید کرد: با توجه به همه‌گیری کرونا در سال‌های 1399 و ۱۴۰۰ شاهد افت فعالیت‌های دانشجویی هستیم؛ اما سعی کرده‌ایم ظرفیت انجمن‌های علمی را به دانشجویان بشناسانیم، بنابراین سال گذشته جلسه‌ای به شکل مجازی برگزار و تمام ظرفیت انجمن‌های علمی به دانشجویان توضیح داده شد.

 

برنامـه های راهبردی دانشکـده برای افزایش رشته‌ها

رئیس دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی در توضیح اقدامات این دانشکده در راستای افزایش رشته‌های تحصیلی گفت: در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ موفق شدیم رشته «اقتصاد اسلامی» را در مقطع کارشناسی ارشد به تصویب شورای دانشگاه برسانیم که از سال آینده دانشجو می‌پذیرد. علاوه بر این رشته «برنامه‌ریزی سیستم‌های اقتصادی» به مرکز آموزش‌های مجازی اضافه شد که از مهرماه دانشجو در آن پذیرش می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر در صدد هستیم رشته‌ی اقتصاد سیاسی بین‌الملل که میان‌رشته‌ای است را در مقطع کارشناسی ارشد راه‌اندازی کنیم. سرفصل این رشته که هم جنبه‌ی سیاسی و هم جنبه‌ اقتصادی دارد نهایی شده و ما در زمره اولین دانشکده‌هایی هستیم که خواهان پذیرش دانشجو در آن هستیم.

وی خاطرنشان کرد: اقدام دیگر، ایجاد مقطع تحصیلی پسادکتری است؛ امسال دو دانشجو در رشته‌ «علوم سیاسی» در این مقطع داریم و پیگیر هستیم در رشته‌  «اقتصاد» هم این موضوع را دنبال کنیم.

دکتر میراحمدی تصریح کرد: در صدد هستیم در جهت معرفی ایران و ظرفیت‌های موجود در آن، برای دانشجویان خارجی کارگاه‌ها و دوره‌های کوتاه‌مدت ایران‌شناسی اجرایی کنیم که دانشجویان کل دانشگاه بتوانند در این کارگاه‌ها شرکت کنند.

 

ارزیابـی کارکنان و برگـزاری جلسات مشتـرک

رئیس دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی در توضیح اقدامات انجام شده در جهت ارزیابی کارکنان دانشکده گفت: ارزیابی دقیق کارکنان و معرفی آن‌ها به اداره‌ی منابع انسانی جهت گرفتن پایه‌ی تشویقی و تقدیر از کارکنان برتر، سال گذشته و امسال در دستور کار است.

وی خاطرنشان کرد: برای بررسی شرایط عمومی دانشکده و مسائل و مشکلات و راهکارهای موجود در جهت ارتقاء آن، حداقل یک بار در هر سال تحصیلی جلسات منظمی با اعضاء هیات علمی و کارکنان برگزار می‌شود.

وی افزود: در زمینه‌ی جذب و تبدیل وضعیت و ارتقاء اعضاء هیات علمی، در سال گذشته دو نفر عضو هیات علمی جدید پذیرش و پرونده آنان برای تصویب به هیأت اجرایی جذب دانشگاه اراسل شده است. گذشته از این ۶ مورد تبدیل وضعیت از پیمانی به رسمی آزمایشی داشتیم. در گروه اقتصاد یک مورد ارتقاء به دانشیاری و در گروه سیاسی یک پرونده‌ ارتقاء به استاد را تکمیل و به هیأت ممیزه دانشگاه ارسال کردیم و ۲ پرونده برای ارتقاء رتبه به دانشیاری هم در دست بررسی است.

دکتر میراحمدی تأکید کرد: برنامه‌ ما این است که در هر سال ۲ عضو هیأت علمی در هر گروه جذب شود؛ اما با توجه به محدودیت‌های موجود در سهمیه وزارت علوم اعضاء کمتری را می‌توانیم جذب کنیم.

وی در پایان در خصوص بهره‌گیری دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه شهیدبهشتی از فارغ‌التحصیلان خود گفت: از سال‌های قبل کانون فارغ‌التحصیلان دانشکده فعال است و دانشکده کمابیش از ظرفیت فارغ‌التحصیلان در برخی از برنامه‌ها استفاده کرده؛ اما متأسفانه خیلی در این زمینه موفق نبوده‌ایم.

​​​​​​​

افزودن نظرات